Składniki:
- Kabanoski wieprzowe z dodatkiem indyka Sokoliki - 1 op.
- makaron kokardki - 1 op.
- pomidorki koktajlowe 250g
- oliwki czarne 150g
- czerwona papryka - 1/2 szt.
- żółta papryka - 1/2 szt.
- zielona papryka - 1/2 szt.
- mozzarella kulki - 1 op.
- zielone pesto - 3 łyżki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu.
Papryki oczyścić i pokroić w paseczki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Kabanoski pokroić na małe kawałki.
W dużej misce wymieszać odcedzony i przestudzony makaron, pesto, kawałki kabanosków, paprykę, pomidorki koktajlowe, oliwki i kuleczki mozzarelli. Całość doprawić solą i pieprzem.