Piwne naleśniki (przepis)


Piwne

Wszyscy kochają naleśniki! Prezentujemy Was jak zwykle – szybki i obłędnie pyszny przepis na najlepsze ciasto naleśnikowe na świecie!


Składniki:


Mleko 1 szklanka
Piwo 1 szklanka
Jajka 2 szt.
Mąka pszenna tortowa 250g (ok. 1 i 1/3 szklanki)
Ekstrakt waniliowy 2g
Olej 1 łyżka


Sposób przygotowania:


Mleko zmiksować z jajkami i ekstraktem waniliowym. Mąkę przesiać przez sitko (inaczej będą grudki),dodać do miski i miksować, dolewając powoli piwo. Na koniec dodać łyżkę oleju. Dzięki temu będziemy mogli smażyć naleśniki na patelni bez dodawania tłuszczu i obaw, że naleśniki będą przywierały lub się przypalą.


Gotowe ciasto naleśnikowe odstawić na 15 minut. Następnie nalewać cienką warstwę na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć 




Skorzystaj z kuponu rabatowego w aplikacji mobilnej TOPAZ i kup piwo, idealne do tego przepisu w super-promocyjnej cenie!



Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Akceptuję politykę cookies