Karkówka "prawie" grillowa


Karkówka

Kiedy pogoda nie rozpieszcza, a tęsknota za latem i potrawami z grilla jest tak silna, że nie możesz jej się oprzeć, spróbuj przygotować karkówkę w zaciszu swojej kuchni i ciesz się jej smakiem przywołując wspomnienia letnich posiłków na świeżym powietrzu. Wystarczy, że mięso pokroisz w plastry, delikatnie je rozbijesz i zamarynujesz w oliwie z dodatkiem czosnku i przypraw do grilla. Odstaw je na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki. Rozgrzej piekarnik, blachę wyłóż papierem do pieczenia, a następnie rozłóż na niej przygotowane wcześniej mięso. Gdy mięso będzie się piekło przygotuj dodatki, mogą to być duszone warzywa lub sałatka ze świeżego mixu sałat z dodatkiem aromatycznego sosu z koperkiem. Danie możesz uzupełnić pieczonymi cząstkami ziemniaków.