Lubicie hot-dogi? Tak, to było pytanie retoryczne! Nie znamy takich, którzy ich nie lubią, więc prezentujemy Wam przepyszny i bardzo prosty przepis na idealne, rozpływające się w ustach hot-dogi z salsą pomidorową. Smacznego!
Składniki:
Parówki
Berlinki 250g (classic, jalapeno lub z serem)
Bułki
do hot-dogów 5 szt.
Pomidory
3 szt.
Pikle
3 szt.
Papryczka
chili 1 szt.
Ketchup
5 łyżek
Majonez
5 łyżek
Musztarda
2 łyżeczki
Prażona
cebulka 2 łyżki
Sos
teriyaki 1 łyżeczka
Sok
z cytryny 1 łyżka
Sól, pieprz
Sposób
przygotowania:
Parówki zagotować lub podpiec na grillu. Bułki przekroić i podgrzać w piekarniku. Pomidora pozbawić szypułki i pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojoną drobno papryczkę chili (według uznania),sos teriyaki oraz sok z cytryny. Wymieszać. Podgrzaną bułkę posmarować z jednej strony majonezem, z drugiej ketchupem. Następnie położyć kilka plasterków pikli, włożyć gorącą parówkę i przykryć pomidorową salsą, doprawioną uprzednio solą oraz pieprzem. Opcjonalnie posypać prażoną cebulką.
W tym przepisie idealnie sprawdzą się: