Składniki:
- Kiełbasa Sokołowska Sokołów - 1 op.
- Zestaw Grillowy Sokołów - 1 op.
- Kiełbasa zakręcona na ruszt - 1 op.
- bagietki - 2 szt.
Składniki na masełko czosnkowe:
- masło 100g
- czosnek - 4 ząbki
- natka pietruszki - 1/2 pęczka
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do masła. Natkę pietruszki szatkujemy i mieszamy z masłem oraz czosnkiem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Bagietki kroimy w poprzek i smarujemy masłem czosnkowym.
Kiełbasę Sokołowską wieprzową nacinamy w poprzek i wraz z innymi kiełbasami wykładamy na rozgrzany ruszt. Grillujemy do uzyskania złoto-brązowego koloru. Dokładamy bagietki i grillujemy, aż się lekko zarumienią.