Grillowane kiełbasy z pieczywem czosnkowym


Grillowane

Składniki:

- Kiełbasa Sokołowska Sokołów - 1 op. 

- Zestaw Grillowy Sokołów - 1 op.

- Kiełbasa zakręcona na ruszt - 1 op.

- bagietki - 2 szt.


Składniki na masełko czosnkowe:

- masło 100g

- czosnek - 4 ząbki

- natka pietruszki - 1/2 pęczka

- sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę i dodajemy do masła. Natkę pietruszki szatkujemy i mieszamy z masłem oraz czosnkiem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Bagietki kroimy w poprzek i smarujemy masłem czosnkowym.

Kiełbasę Sokołowską wieprzową nacinamy w poprzek i wraz z innymi kiełbasami wykładamy na rozgrzany ruszt. Grillujemy do uzyskania złoto-brązowego koloru. Dokładamy bagietki i grillujemy, aż się lekko zarumienią.