Grillowana kukurydza (przepis)


Grillowana

Na dobrym grillu nie może zabraknąć przepysznych dodatków. Próbowaliście kiedyś przypieczonej kukurydzy z odrobiną masła? Gwarantujemy, że jest pyszna!


Składniki:

4 kolby kukurydzy
4 gałązki tymianku
100 g masła
Sól
Folia aluminiowa


Sposób przygotowania:

Na osobnych kawałkach folii aluminiowej rozsmarować miękkie masło i ułożyć kolby kukurydzy. Posypać szczyptą soli i położyć na nich po gałązce tymianku. Zawinąć w folię i położyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować przez ok. 20 min, co jakiś czas obracając, do momentu, aż kolby się ładnie przypieką.  



Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Akceptuję politykę cookies