Domowe hot dogi z sałatką colesław


Domowe

Składniki: 

- Parówki Stówki Sokołów - 4 szt.

- bułki do hot-dogów - 4 szt.

- biała kapusta - 1/4 główki

- czerwona kapusta - 1/4 główki

- marchewka - 2 szt.

- cebula - 1/2 szt.

Składniki na sos do sałatki: 

- majonez - 1 łyżka

- musztarda - 1 łyżka

- ketchup - 20g

- sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kapustę białą i czerwoną poszatkować, po czym przełożyć do miski. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę i startą marchewkę. Wymieszać z majonezem i musztardą. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 

Bułki przeciąć na pół, po czym włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika. Parówki podgrzać w wodzie.

W ciepłych bułkach umieścić parówki, sałatkę coleslaw i ketchup. Hot dogi podawać udekorowane listkami kolendry lub natki pietruszki.