Składniki:
- Parówki Stówki Sokołów - 4 szt.
- bułki do hot-dogów - 4 szt.
- biała kapusta - 1/4 główki
- czerwona kapusta - 1/4 główki
- marchewka - 2 szt.
- cebula - 1/2 szt.
Składniki na sos do sałatki:
- majonez - 1 łyżka
- musztarda - 1 łyżka
- ketchup - 20g
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kapustę białą i czerwoną poszatkować, po czym przełożyć do miski. Dodać posiekaną w drobną kostkę cebulę i startą marchewkę. Wymieszać z majonezem i musztardą. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Bułki przeciąć na pół, po czym włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika. Parówki podgrzać w wodzie.
W ciepłych bułkach umieścić parówki, sałatkę coleslaw i ketchup. Hot dogi podawać udekorowane listkami kolendry lub natki pietruszki.