Club sandwich


Club

Składniki:

- stek z antrykotu Sokołów 

- ciabatta - 2 szt. 

- papryczka chili 1/2 szt. 

- mango

- cebula czerwona 1/2 szt.

- majonez - 2 łyżki 

- kolendra

- sałata lodowa 

- roszponka

- olej 

- sól, pieprz 

Sposób przygotowania:

Papryczkę chili, czerwoną cebulę i mango posiekać w drobną kostkę. Posiekać kolendrę. Posiekać sałatę lodową. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Wlać olej na patelnię. Na podgrzaną patelnię wrzucić stek. Dodać odrobinę soli i pieprzu. Smażyć przez kilka minut. Idealny czas smażenia można odmierzyć za pomocą aplikacji Stek Timer Sokołów. Po usmażeniu mięso odkładamy by „odpoczęło”. Do miski wsypać pokrojone mango, cebulę, papryczkę chili, kolendrę, dodać 2 łyżki majonezu lub więcej, tak by wszystkie składniki dokładnie połączyć. Dodać soli i pieprzu do smaku.  Ciabatę przekroić na pół i podgrzać na patelni. Powstałą pastą posmarować połówki ciabaty. Następnie posypać posiekaną sałatą lodową. Steka pokroić w plastry. Plastry mięsa położyć na kanapkę. Położyć kilka liści roszponki. Przykryć drugą częścią ciabaty.