Składniki:
- stek z antrykotu Sokołów - 2 szt.
- bułki do hamburgerów - 4 szt.
- pomidor
- cebula
- ogórek konserwowy
- sałata lodowa
Składniki na sos:
- majonez - 4 łyżki
- sos BBQ - 50 ml
- Piwo Roskoszne Brofaktura - 200 ml
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso pokrój na mniejsze kawałki, a następnie zmiel i podziel na 4 równe części. Ukształtuj w dłoniach okrągłe, spłaszczone burgery. Rozgrzej mocno grill lub patelnię i smaż burgery po 2 minuty z każdej strony, do uzyskania złotego koloru i pożądanego wysmażenia.
Bułki rozetnij i podgrzej na patelni, grillu lub w piekarniku. Spodnie części bułek posmaruj majonezem. Następnie ułóż na nich pokrojone w plastry: pomidora, cebulę, ogórek konserwowy, sałatę lodową. Usmażone mięso połóż na warzywach. Górną część bułki posmaruj sosem BBQ ze zredukowanym piwem. Przykryj burgera - danie jest gotowe.