Boczek prosto z grilla


Boczek




Składniki: boczek, olej, czosnek, miód, ketchup, papryka wędzona, papryka słodka, majeranek, sól, pieprz

 

Sposób przygotowania: 

1. Mięso pokrój je na plastry o grubości około 1 cm.

2. W misce przygotuj marynatę – 60ml oleju, 4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, 15ml miodu, 30g ketchupu oraz szczypta papryki wędzonej, papryki słodkiej, majeranku, soli i pieprzu. Dokładnie wymieszaj.

3. Natrzyj plastry boczku przygotowaną marynatą i schowaj do lodówki na 2 godziny.

4. Ułóż boczek na tacce aluminiowej, a następnie na rozgrzanym ruszcie i grilluj, aż będzie równomiernie przypieczony po obu stronach.

                                                                                                                                                                                                                 Smacznego!