Jak grill to tylko karkówka, boczek i kiełbasa? Bzdura! Udowodnimy Wam, że na grillu można przygotować nawet przepyszny deser!
Składniki:
5 bananów
1 gorzka czekolada
1 mleczna czekolada
Folia aluminiowa
Opcjonalnie:
Bita śmietana
Lody waniliowe
Sposób przygotowania:
Bananów NIE OBIERAMY ze skórki. Wystarczy je umyć, naciąć wzdłuż i powciskać w nie kostki ulubionej czekolady. Uwaga - ten deser jest naprawdę słodki! Jeśli nie przepadacie za mega-słodkościami, najlepiej użyć wyłącznie czekolady gorzkiej. Następnie banany owijamy szczelnie folią aluminiową i wrzucamy na ruszt. Powinny tam leżeć ok. 10-15min. Deser będzie gotowy, kiedy skórka banana będzie cała brązowa, a czekolada się rozpuści.
Można podawać z lodami i odrobiną bitej śmietany. Smacznego!