Parówki na śniadanie lubi chyba każdy. Jemy je głównie na śniadanie, bo są smaczne oraz łatwe do przygotowania. Jednak nawet najlepsze dania mogę się w końcu przejeść. Warto więc grać różnymi formami podania. Chcecie poznać nasze sposoby na parówki w różnych odsłonach? Zapraszamy!
#1 Hot dog
Fast food nie musi być zły.
Podgrzej parówki, podpiecz bułki, włóż ulubione warzywa Twoich bliskich i szybka
przekąska lub pełnowartościowe śniadanie będzie gotowe. Tak można rozpoczynać
dzień!
#2 Ciasto francuskie
Pyszna alternatywa dla parówek
z bułką – posmaruj ciasto francuskie ulubionym sosem, połóż parówkę owiniętą
serem, zawiń i ponakłuwaj. Wsadź do piekarnika i piecz, dopóki ciasto się nie
zarumieni.
#3 Parówkowe leczo
Lubisz leczo? Spróbuj koniecznie
wersji z wykorzystaniem parówek! Gwarantujemy, że przygotujesz je o wiele
taniej, a dodatkowo, jego smakz pewnością pozytywnie Cię zaskoczy!
#4 Corn dog
Parówka w cieście
kukurydzianym, smażona w głębokim tłuszczu to smak znany w USA od Teksasu aż po
Alaskę! Amerykanie wiedzą, co dobre! Nabij parówkę na długi szpikulec lub wykałaczkę,
zanurz w cieście kukurydzianym i usmaż w głębokim tłuszczu. Pyszne i proste!
#5 Zakręcone parówki
Nabij parówkę na wykałaczkę i
ponacinaj ją spiralnie. Jeśli nie wiesz, jak to zrobić, zajrzyj do aplikacji
mobilnej TOPAZ. Firma Sokołów, której przepisy tam znajdziesz, doskonale wie,
jak przygotować parówki w każdej odsłonie! Koniecznie zobacz ich przepis z
wykorzystaniem przepysznych parówek z szynki Sokołów!
#6 Marynowane parówki
Choć brzmi to abstrakcyjnie,
nasi południowi sąsiedzi kochają zamarynowane uprzednio serdelki (tzw. czeskie utopence).
Dlaczego nie zrobić tego samego z parówkami? Woda, sól, cukier, ocet, cebula,
czosnek i garść ulubionych przypraw zamkniętych w słoiku razem z parówkami
czyni cuda! Musicie tego spróbować!