6 sposobów na parówki


6

Parówki na śniadanie lubi chyba każdy. Jemy je głównie na śniadanie, bo są smaczne oraz łatwe do przygotowania. Jednak nawet najlepsze dania mogę się w końcu przejeść. Warto więc grać różnymi formami podania. Chcecie poznać nasze sposoby na parówki w różnych odsłonach? Zapraszamy!


#1 Hot dog


Fast food nie musi być zły. Podgrzej parówki, podpiecz bułki, włóż ulubione warzywa Twoich bliskich i szybka przekąska lub pełnowartościowe śniadanie będzie gotowe. Tak można rozpoczynać dzień!




#2 Ciasto francuskie


Pyszna alternatywa dla parówek z bułką – posmaruj ciasto francuskie ulubionym sosem, połóż parówkę owiniętą serem, zawiń i ponakłuwaj. Wsadź do piekarnika i piecz, dopóki ciasto się nie zarumieni.


#3 Parówkowe leczo


Lubisz leczo? Spróbuj koniecznie wersji z wykorzystaniem parówek! Gwarantujemy, że przygotujesz je o wiele taniej, a dodatkowo, jego smakz pewnością pozytywnie Cię zaskoczy!




#4 Corn dog


Parówka w cieście kukurydzianym, smażona w głębokim tłuszczu to smak znany w USA od Teksasu aż po Alaskę! Amerykanie wiedzą, co dobre! Nabij parówkę na długi szpikulec lub wykałaczkę, zanurz w cieście kukurydzianym i usmaż w głębokim tłuszczu. Pyszne i proste!


#5 Zakręcone parówki


Nabij parówkę na wykałaczkę i ponacinaj ją spiralnie. Jeśli nie wiesz, jak to zrobić, zajrzyj do aplikacji mobilnej TOPAZ. Firma Sokołów, której przepisy tam znajdziesz, doskonale wie, jak przygotować parówki w każdej odsłonie! Koniecznie zobacz ich przepis z wykorzystaniem przepysznych parówek z szynki Sokołów!




#6 Marynowane parówki


Choć brzmi to abstrakcyjnie, nasi południowi sąsiedzi kochają zamarynowane uprzednio serdelki (tzw. czeskie utopence). Dlaczego nie zrobić tego samego z parówkami? Woda, sól, cukier, ocet, cebula, czosnek i garść ulubionych przypraw zamkniętych w słoiku razem z parówkami czyni cuda! Musicie tego spróbować!